Anouschka van der Hammen gaat weer de Alpe d’Huez op

Eerst voor moeder, nu ook voor zus de Alpe d’Huez op

SOEST Vijf jaar geleden stond zus Mirjam haar aan de top op te wachten. Anouschka van der Hammen had zojuist te voet de Alpe d’Huez bedwongen. Anouschka doet op 1 juni weer mee aan Alpe d’HuZes. Nu voor Mirjam.

Soester Courant 23-1-2023

Door Johan van Beek

,,Zij, mijn allerliefste, m’n beste vriendin en de mooiste zus, kreeg ook het allerergste gesprek”, vertelt Anouschka. In 2018 was haar moeder haar drijfveer om de Alp via de 21 haarspeldbochten te beklimmen. ,,Wat was het een stressvolle week. Ik had heel veel angst maar ik heb het wel gedaan. Het weer was niet top, de regen bleef vallen en kwam in stromen van de berg naar beneden. Maar eenmaal boven, en sneller dan verwacht, had ik een ongelooflijk goed gevoel.”

NOOIT WEER Haar moeder die de strijd tegen kanker had verloren, was haar drijfveer. ,,Inmiddels is ze al twaalf jaar niet meer bij ons en we missen haar nog elke dag.” Grote steun kreeg Anouschka van Mirjam die met haar echtgenoot Wout Middelman naar de Alpen was gereden om haar boven op de berg op te wachten. ,,Maar ik heb toen wel gezegd: één keer, maar nooit weer.”

Zoals mijn zwager zegt: geen berg is te hoog om de liefde tussen jou en je zus uit te drukken

UITBEHANDELD De situatie is nu op droevige wijze veranderd. Mirjam heeft een zeer zeldzame vorm van kanker en is uitbehandeld. Reden voor echtgenoot Wout om De Levensclub op te richten, een platform waarop mensen in dezelfde situatie elkaar kunnen steunen. Anouschka: ,,Deze tocht is voor haar. Want zoals m’n zwager zegt: geen berg is te hoog om de liefde tussen jou en je zus uit te drukken en ook geen bedrag staat daar gelijk aan.”

ALLERMOOISTE ,,Mijn allerliefste zus, ik kan met geen woorden beschrijven hoe onze band is en wat ik voel voor haar. Ze is mijn alles”, schrijft Anouschka op haar pagina myroadto.nl. ,,Diep respect heb ik voor haar. Sinds anderhalf jaar is ze oma en ze is de allermooiste van binnen en buiten. Ze heeft een vechtlust, niet normaal. Ik kan zoveel mooie verhalen vertellen over haar, over ons maar dat is tussen ons.”

TOPBEDRAG Conditioneel is er nog veel werk aan de winkel voor Anouschka, maar ze gaat de top halen. In de tussentijd hoopt ze op een topbedrag voor het KWF. Daarom zoekt ze sponsors die het goede doel willen ondersteunen.

Meer informatie: https://www.myroadto.nl/. Een mail sturen kan ook: anouschka@call-info.nl